Σχέδιο

Πολυτελές οικογενειακό συγκρότημα με τεράστια αυλή και λίμνη Koi

Πολυτελές οικογενειακό συγκρότημα με τεράστια αυλή και λίμνη Koi



We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Αυτό το οικογενειακό συγκρότημα είναι μια ιδιοκτησία 2.000 τετραγωνικών μέτρων στην περιοχή Hangdong, Chiang Mai, Ταϊλάνδη, που δημιουργήθηκε από το Full Scale Studio. Το Jongluck Villa φιλοξενεί 3 μικρές οικογένειες: Γονείς, την οικογένεια του γιου τους και την οικογένεια της κόρης τους. Οι ορυζώνες και το τοπικό χωριό περιβάλλουν την τοποθεσία στον δρόμο Canal, μαζί με θέα στο βουνό Doi Suthep στο πίσω μέρος της περιοχής στα βορειοδυτικά. Ο σχεδιασμός εκτείνεται σε 3 ορόφους: Ισόγειο με κοινόχρηστο χώρο, σαλόνι, χώρο εξυπηρέτησης, πισίνα και χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων. Ο δεύτερος όροφος περιλαμβάνει υπνοδωμάτια για κάθε οικογενειακή μονάδα, ενώ ο τελευταίος όροφος φιλοξενεί μερικές μονάδες εξυπηρέτησης, αλλά κυρίως έναν κήπο στον τελευταίο όροφο όπου μπορείτε να χαλαρώσετε όλη η οικογένεια.

  • 1 |
Ο σχεδιασμός των οριακών τοίχων περιλαμβάνει τμήματα πυκνού φυλλώματος για να σπάσει την τσιμεντένια πεδιάδα και να δημιουργήσει μια πιο φιλόξενη εικόνα του τριπλού σπιτιού της οικογένειας.

  • 2 |
Μόλις περάσει το όριο, το μοντέρνο εξωτερικό είναι ένα γραμμικό σχέδιο που αποτελείται από οπλισμένο σκυρόδεμα και πλούσια επένδυση από ξύλο. Παρέχεται χώρος στάθμευσης υπό σκιά.

  • 3 |
Μια βεράντα με πλάκα προβολέα φωτίζει τη μορφή του κτηρίου. Η βεράντα παρέχει επίσης στα μέλη της οικογένειας μια άλλη ευκαιρία να παραμείνουν πιο κοντά στο φυσικό περιβάλλον.

  • 4 |
Η έκταση του γυαλιού και τα τεράστια ανοιχτά κενά επιτρέπουν στο οπτικό πεδίο να περάσει κατευθείαν από το κτίριο και έξω από την άλλη πλευρά…

  • 5 |
… Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον εκπληκτικό σχεδιασμό της αυλής στον πυρήνα του συγκροτήματος, όπου μεγαλώνει ένα συμβολικό δέντρο Λευκού Μεράντι.

  • 6 |
Πιστεύεται στην παραδοσιακή ταϊλανδέζικη κουλτούρα ότι το Λευκό Μεράντι συμβολίζει τον συμβιβασμό, μια ποιότητα που κυριαρχεί στον ταπεινό τρόπο του λαού της Ταϊλάνδης. Ο συμβιβασμός είναι επίσης η ποιότητα που διατηρεί μια μεγάλη οικογενειακή μονάδα που ζει μαζί σε ηρεμία. Τα μεγάλα περιβάλλοντα παράθυρα διευρύνουν την θέα της αυλής και δημιουργούν ευκαιρίες σύνδεσης.

  • 8 |
Το νούμερο ένα μέλημα για τον αρχιτέκτονα και τους ιδιοκτήτες σπιτιού ήταν πώς να σχεδιάσει το σπίτι για να προωθήσει την ευτυχία και μια στενή σχέση μεταξύ όλων των μελών της οικογένειας. Σε απάντηση, ο σχεδιασμός επικεντρώνεται σε συνδέσεις με τη φύση, τόσο εντός όσο και εκτός σπιτιού, και διασυνδέοντας κοινωνικούς χώρους.

  • 9 |
Ο σχεδιασμός χωρίζει τα προγράμματα του σπιτιού σε 3 κύριους χώρους: εσωτερικούς, εξωτερικούς και ημι-υπαίθριους. Οι ημιυπαίθριοι χώροι είναι οι περιοχές υπό προεξοχή, η οποία εφαρμόζεται από την παραδοσιακή ταϊλανδέζικη κατοικία. Και οι τρεις από αυτές τις κατηγορίες θεωρούνται εξίσου σημαντικές, και σε αυτήν την περίπτωση έχουν συνδεθεί επιδέξια από την κεντρική αυλή, η οποία είναι η καρδιά αυτού του σπιτιού.

  • 10 |
Μια ζωντανή ατμόσφαιρα είναι σημαντική στην κεντρική περιοχή του σπιτιού, και έτσι αρχιτεκτονικά στοιχεία σχεδιάστηκαν για να βοηθήσουν στην προώθηση της δυναμικής κίνησης μεταξύ των γύρω χώρων.

  • 11 |
Τα επικαλυπτόμενα στρώματα έχουν εξελιχθεί σε έναν αριθμό λειτουργικών «βρόχων», οι οποίοι προέρχονται από την κεντρική αυλή και επεκτείνονται μέσω κάθετου και οριζόντιου άξονα.

  • 12 |
Το πρώτο στρώμα - ή το εσωτερικό "βρόχο" - είναι μια ξύλινη βεράντα γύρω από την αυλή. Η βεράντα λειτουργεί ως χώρος μετάβασης μεταξύ εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, ως συσκευή κυκλοφορίας.

  • 13 |
Ο δεύτερος «βρόχος» του χώρου είναι μια συγκεκριμένη σκάλα που αγκαλιάζει την κεντρική αυλή.

  • 14 |
Τα σκαλοπάτια μετρούν ένα ευρύχωρο ένα μέτρο, για να χτίσουν μια πολύ σταδιακή κλίση που είναι άνετη και χαλαρωτική για να ανεβείτε.

  • 15 |
Οι σκάλες φαίνεται να επιπλέουν στην πλευρά του σπιτιού, χάρη στα κρυμμένα στηρίγματα στη δομή του κτηρίου.

  • 16 |
Τα μέλη της οικογένειας μπορούν να αλληλεπιδράσουν παθητικά με τον κήπο καθώς χρησιμοποιούν τη σκάλα ανοιχτής όψης. Μπορούν ακόμη και να καθίσουν εδώ και να ξεκουραστούν λίγο, σαν να ήταν μια βεράντα πολλαπλών επιπέδων.

  • 17 |
Οι απόψεις του λευκού δέντρου Meranti και της λίμνης ψαριών Koi προκαλούν ειρήνη και σύνδεση με τη φύση.

  • 18 |
Ο τρίτος «βρόχος» είναι το σαλόνι για οικογενειακές δραστηριότητες σε εσωτερικούς και ημι-υπαίθριους χώρους. Το μοντέρνο σαλόνι είναι εξοπλισμένο με μια μεγάλη τηλεόραση και τηλεόραση, αν όλοι μπορούν να συμφωνήσουν για το τι να παρακολουθήσουν!

  • 19 |
Τα δοκάρια μεγάλου μήκους στην αρχιτεκτονική επιτρέπουν περισσότερες ευκαιρίες προβολής του γύρω πανοράματος, καθώς και μεγιστοποιώντας τις δυνατότητες στο χωρικό σχεδιασμό. Ένα μεγάλο τραπέζι φαγητού φιλοξενεί οικογενειακά δείπνα.

  • 20 |
Τα σκαμπό μπαρ στην κουζίνα παρέχουν ένα μέρος για να καθίσετε και να στηρίξετε τον μάγειρα.

  • 21 |
Ο εξωτερικός «βρόχος» είναι όπου όλα τα υπνοδωμάτια βρίσκονται στις δικές τους ιδιωτικές γωνίες. Το κυρίως υπνοδωμάτιο που ανήκει στους μεγαλύτερους γονείς βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του σπιτιού, τα οικογενειακά υπνοδωμάτια του γιου βρίσκονται στο νότο και η ανατολική πλευρά είναι για την οικογένεια της κόρης. Τα υπνοδωμάτια των επισκεπτών καταλαμβάνουν τη δυτική πλευρά. Όλα τα υπνοδωμάτια είναι προσεκτικά τοποθετημένα έτσι ώστε να απολαμβάνουν τη θέα στο βουνό Doi Suthep ή άλλο γραφικό πανόραμα.

  • 22 |
Τα μπάνια είναι καθαρά, μοντέρνα και πολυτελή.

  • 23 |
Τα στοιχεία ξυλείας συμπληρώνουν το φυσικό περιβάλλον που περιβάλλει και διαπερνά το σπίτι.

  • 24 |
Η κάθετη φύτευση αυξάνει μια οικεία ατμόσφαιρα από μια βυθισμένη μπανιέρα. Ενώ το ακατέργαστο σκυρόδεμα και ο απλός στόκος αποτελούν το κύριο δέρμα του κτιρίου, το μάρμαρο, ο γρανίτης και η ξυλεία εισάγονται για φινίρισμα υψηλής ποιότητας.

  • 25 |
Η αρχιτεκτονική προεξοχή παρέχει ένα περιβάλλον για ημιυπαίθριους χώρους διαβίωσης. Το κάλυμμα παρέχει σκίαση και λειτουργεί επίσης ως ένα τεράστιο οριζόντιο κενό που μπορεί να αξιοποιήσει το φυσικό φως και να φέρει δροσερό άνεμο στο κτίριο και στην αυλή.

  • 26 |
Μια υπαίθρια τραπεζαρία και ένας εξωτερικός καναπές και ξαπλώστρα έχουν θέα στη μεγάλη πισίνα που μοιράζονται οι οικογενειακές μονάδες.

  • 28 |
Ο κήπος του τελευταίου ορόφου διεκδικεί τον τρίτο και τελευταίο όροφο, ο οποίος έχει άδειες περιοχές που εκτείνονται γύρω από την περίμετρο της αυλής.


Συνιστώμενη ανάγνωση: 51 Συναρπαστικά σχέδια αυλών που μας κάνουν να εντυπωσιάζουμε


Δες το βίντεο: ΣΤΟΝ ΜΑΓΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΚΕΡΚΙΝΗ (Αύγουστος 2022).