Σχέδιο

Μινιμαλιστικό σπίτι γιατρών με αυλή και λίμνη Koi

Μινιμαλιστικό σπίτι γιατρών με αυλή και λίμνη Koi

Σχεδιασμένο για να φιλοξενεί ένα ζευγάρι γιατρών και το νεογέννητο μωρό τους, αυτό το μέρος δημιουργήθηκε με τρόπο που θα εξυπηρετούσε καλύτερα τον πολύ περιορισμένο οικογενειακό χρόνο που διαθέτουν οι ιδιοκτήτες, υπό τους σοβαρούς εργασιακούς περιορισμούς τους. Οι αρχιτέκτονες στο Greenbox Design εξέτασαν πώς οι κάτοικοι θα μπορούσαν να μοιράζονται τους οικογενειακούς χώρους με τη μέγιστη άνεση και ρευστότητα για να κάνουν κάθε δευτερόλεπτο να μετράει όταν είναι μαζί. Οι μινιμαλιστικοί εσωτερικοί χώροι διευκολύνουν έναν εύκολο τρόπο διαβίωσης και μια αυλή προσφέρει στην οικογένεια μια γεύση της φύσης χωρίς καν να εγκαταλείψει το σπίτι τους. Οι απασχολημένοι πελάτες ερωτεύτηκαν την πρώτη ιδέα του σχεδιασμού σπιτιού και το Ari House γεννήθηκε γρήγορα στο Ari της Μπανγκόκ.

  • 1 |
Όχι μόνο το όνομα "Ari" αντικατοπτρίζει την τοποθεσία του σπιτιού, αλλά και στην ταϊλανδέζικη γλώσσα "Ari" σημαίνει ευγενικό και γενναιόδωρο. Οι χώροι μέσα σε αυτό το σπίτι έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε ο μικρός χρόνος που περνάει η οικογένεια να αισθάνεται πιο γενναιόδωρος - αν και αυτό μεταμφιέζεται πίσω από ένα απατηλά στενό, μοντέρνο εξωτερικό σπίτι.

  • 2 |
Ένα λιμάνι αυτοκινήτου βρίσκεται κάτω από τον κρεμαστό πρώτο όροφο του σπιτιού, αρκετά μεγάλο για να παρκάρετε καθένα από τα αυτοκίνητα γιατρού κάτω από την κάλυψη.

  • 3 |
Ο πλευρικός τοίχος του σπιτιού φυλάσσει έναν στενό κήπο, όπου ένα δέντρο μεγαλώνει στην αρχιτεκτονική.

  • 4 |
Το ώριμο δέντρο έχει το δικό του παράθυρο στην πλευρά του κτηρίου.

  • 5 |
Τα σμαραγδένια πράσινα κλαδιά δέντρων εκρήγνυνται μέσω του καθαρού λευκού σκυροδέματος.

  • 6 |
Προχωρώντας στην αυλή, βρίσκουμε έναν άφθονο χώρο πρασίνου, στολισμένο με μια λίμνη ψαριών Koi. Ένας τεράστιος ανεμιστήρας οροφής δροσίζει την περιοχή για να την διατηρήσει ευχάριστη στη ζέστη της Μπανγκόκ.

  • 7 |
Ακριβώς πέρα ​​από τη λίμνη, μεγάλα παράθυρα αποκαλύπτουν μια γεύση της οικογενειακής τραπεζαρίας. Η έκταση του γυαλιού επιτρέπει την άμεση πρόσβαση σε πολύτιμες στιγμές της οικογενειακής ζωής ακριβώς έξω από το λιμάνι του αυτοκινήτου.

  • 8 |
Οι φεγγίτες πλημμυρίζουν την αυλή με φωτεινότητα.

  • 9 |
Μια πλωτή σκάλα ξεκινά στην αυλή, ανεβαίνοντας στην αντίθετη πλευρά προς τα δέντρα αναρρίχησης.

  • 10 |
Μέσα στην οικογενειακή τραπεζαρία, οι καρέκλες φαγητού βλέπουν στην αυλή. Ένας πάγκος φαγητού με πλάτη στην άλλη πλευρά του τραπεζιού προσφέρει την ευκαιρία να γυρίσετε και να κοιτάξετε το κολύμπι Koi.

  • 11 |
Τοίχοι από γυαλί περιβάλλουν τον επάνω όροφο, για να απορροφήσουν όλες τις απόψεις που έχει να προσφέρει η όμορφη αυλή και όλο το φυσικό φως που επιδιώκουν να δώσουν οι φεγγίτες.

  • 12 |
Ένα σαλόνι μεσαίου μεγέθους βλέπει πάνω από τις κορυφές της αυλής. Ένας καθαρός λευκός μοντέρνος καναπές χτίζει μια ήρεμη και ξεκούραστη εμφάνιση, η οποία θερμαίνεται από ξύλινο δάπεδο και συνοδευτικά έπιπλα.

  • 13 |
Τα παράθυρα στο μπροστινό μέρος του σπιτιού προσφέρουν μια εναλλακτική άποψη και το τρίτο παράθυρο πίσω από την εγκατάσταση της τηλεόρασης δέχεται επιπλέον φως που διαπερνά τους εξωτερικούς τοίχους του κτηρίου.

  • 14 |
Υπάρχει μια οροφή στο ταβάνι του καθιστικού που υποστηρίζει μια διασκεδαστική αιώρα, η οποία συνδέει αυτόν τον όροφο και τους κατοίκους του με εκείνους που βρίσκονται πάνω από αυτό.

  • 15 |
Ένας οικιακός χώρος εργασίας βρίσκεται στο πίσω μέρος του καθιστικού, μαζί με μια μεγάλη τράπεζα αποθηκευτικών μονάδων για την απόκρυψη αρχείων, βιβλίων αναφοράς και προμηθειών.

  • 16 |
Μερικά μανταλάκια στο πίσω μέρος του χώρου εργασίας του σπιτιού, δημιουργώντας ευκαιρίες για επανατοποθέτηση ραφιών. Ένα μικρό φυτό ρίχνει ευαίσθητα έπιπλα πρασίνου από ψηλές γωνίες αποθήκευσης πάνω από το γραφείο, ως μια μικρή συνέχεια της καταπράσινης προβολής του παραθύρου.

  • 17 |
Υπάρχει ένα μινιμαλιστικό υπνοδωμάτιο και στα δέντρα, όπου οι κουρασμένοι γιατροί (και ολοκαίνουργιοι γονείς) μπορούν να ξεκουραστούν.

  • 18 |
Στους πρόποδες του κρεβατιού υπάρχει κάποια προσαρμοσμένη κατασκευή ντουλαπιών που διαμορφώνεται γύρω από μια τηλεόραση επίπεδης οθόνης, η οποία κρατά τον τοίχο της τηλεόρασης να φαίνεται επίπεδο και ακατέργαστο.

  • 19 |
Οι βαριές γκρίζες κουρτίνες κρέμονται σε αναμονή για να κλείσουν πάνω από αυτά τα μεγάλα φωτεινά παράθυρα όταν απαιτείται στιγμιαίο σκοτάδι για μια καθημερινή κάλυψη ύπνου ή αγαπημένων τηλεοπτικών εκπομπών.

  • 20 |
Ένας εξαιρετικά γενναιόδωρος περίπατος στην ντουλάπα είναι τοποθετημένος σε ξύλινες μονάδες. Οι γυάλινες ντουλάπες διατηρούν σκόνη από πολύτιμα αντικείμενα σχεδιαστών, διατηρώντας ταυτόχρονα τα περιεχόμενα στην οθόνη για γρήγορη επιλογή.

  • 21 |
Ένα απλό γυάλινο βάζο στολίζει ένα γυάλινο ράφι.

  • 22 |
Το μινιμαλιστικό μπάνιο ακολουθεί ένα γκρι και λευκό χρώμα, με έναν ξύλινο τόνο να αυξάνει την οπτική θερμοκρασία.

  • 23 |
Ένα μικρό ξύλινο σκαμνί σερβίρει μια καμπύλη μπανιέρα ελεύθερης τοποθέτησης με φρέσκες πετσέτες.

  • 24 |
Στον τοίχο, μια ξύλινη ράγα πετσετών έχει ένα φυτευτή κουτιών ενσωματωμένο στο σχεδιασμό του.

  • 25 |
Περισσότερα φυτά σέρνονται μέσα και γύρω από την περιοχή ματαιοδοξίας στην άλλη πλευρά του μπάνιου. ο απαλός φωτισμός περιβάλλοντος φωτίζει τα όμορφα φύλλα τους.

  • 26 |
Ένα τεραζούτο νιπτήρα υποστηρίζει ένα στρογγυλό νεροχύτη σκαφών, μπροστά από έναν κυκλικό καθρέφτη μπάνιου. Μια ξύλινη μονάδα τοίχου σε σχήμα κύβου χρησιμεύει ως ένα ευχάριστο προστατευτικό μεταξύ της περιοχής πλύσης και της γειτονικής τουαλέτας.

  • 27 |
Μια ηλιόλουστη προσγείωση τρέχει ανάμεσα στα δύο άκρα του σπιτιού.

  • 28 |
Τα φώτα LED ανεβαίνουν παράλληλα με τα ξύλινα πέλματα του σύγχρονου σχεδιασμού της σκάλας.

  • 29 |
Όταν φτάσουμε στο πάτωμα πάνω από το σαλόνι, βλέπουμε την εγκατάσταση του δαπέδου αιώρα δεξιά.

  • 30 |
Τα μαξιλάρια έχουν πεταχτεί πάνω στα σχοινιά για να το κάνουν αυτό μια εξαιρετικά άνετη περιοχή στην οποία να κρεμάσετε ή ακόμα και να αναβάλλετε για λίγο.

  • 31 |
Μια λευκή μεταλλική σκάλα διασχίζει πάνω από την εγκατάσταση αιώρα, οδηγώντας σε ημιώροφο.

  • 32 |
Οι βιβλιοθήκες κατοικούν στην πλευρά της σκάλας, με τις υψηλότερες στοίβες να είναι εύκολα προσβάσιμες από τα ψηλότερα σκαλοπάτια.

  • 33 |
Ο ημιώροφος έχει σχεδιαστεί ειδικά για έναν λάτρη της μουσικής, που δεν φιλοξενεί τίποτα άλλο παρά ένα drum kit. Φαίνεται ότι οι γιατροί λατρεύουν λίγο ροκ, αλλά, μην ξυπνήσετε το μωρό!


Συνιστώμενη ανάγνωση: Modern Thai Home Inspiration: Όμορφες εικόνες που τραβήχτηκαν από τον φωτογράφο Soopakorn Srisakul


Δες το βίντεο: Kάνε το σαλόνι σου να μοιάζει σαν εικόνα από το Pinterest. DoT (Ιανουάριος 2022).