Σχέδιο

Μοναδική ιδιοκτησία πλαγιά με ενσωματωμένο περιτύλιγμα γύρω από το δρόμο

Μοναδική ιδιοκτησία πλαγιά με ενσωματωμένο περιτύλιγμα γύρω από το δρόμο

Η δυσκαμψία του Headstrong τροφοδότησε την ιδέα αυτού του σύγχρονου σχεδιασμού σπιτιού, γιατί ο πελάτης είχε ιδέες που δεν μπορούσαν να ανακατασκευαστούν από την αρχιτεκτονική ομάδα της KWK Promes. Ο ιδιοκτήτης του όμορφου οικόπεδου στην πλαγιά του λόφου ήθελε μόνο να αντιγράψει το ήσυχο εσωτερικό του υπάρχοντος διαμερίσματός του, το οποίο αποσύνδεσε τον χώρο διαβίωσης από τον κήπο όταν ήταν στον πρώτο όροφο. Έτσι, με εσωτερικές αλλαγές από το τραπέζι, η ομάδα ανακατεύθυνε την εστίαση στο δρόμο που θα οδηγούσε προς και από το σπίτι στο κέντρο του μεγάλου οικοπέδου. Εξερεύνησαν πώς θα μπορούσαν να ανυψώσουν το μονοπάτι και να το τυλίξουν γύρω από τις ακίνητες ιδέες των πελατών, πριν το επιστρέψουν στο επίπεδο του κήπου - και γεννήθηκε το "By The Way House".

  • 1 |
Ο περιορισμός δημιουργεί συχνά τις πιο δημιουργικές ιδέες. Αφού συγκρούστηκαν κέρατα στην αρχή του έργου, ο πελάτης και η δημιουργική ομάδα κατέληξαν σε μια καταπληκτική συγχώνευση εννοιών.

  • 2 |
Το απλό εσωτερικό σπίτι που ζητήθηκε από τον πελάτη παραμένει άθικτο, ενώ το εξωτερικό του σπιτιού είναι ένα αιχμηρό και καινοτόμο κέλυφος, πλήρως ενσωματωμένο με έναν ειδικά σχεδιασμένο ιδιωτικό δρόμο που οδηγεί από και προς αυτό.

  • 3 |
Ο ελαφρύς τσιμεντένιος δρόμος προς το σπίτι κινείται μέσα από τα δέντρα ενός παλαιού οπωρώνα.

  • 4 |
Στην άλλη πλευρά του σπιτιού, σχεδιάστηκε ένα μονοπάτι προς το ποτάμι για να κυματίζει κατά μήκος της τοπογραφίας χωρίς να χρειάζεται να κοπεί ένα δέντρο.

  • 5 |
Ο τσιμεντένιος δρόμος υψώνεται κατ 'ευθείαν, όπου συναντά το σπίτι, καθιστώντας τους τοίχους, τον επάνω όροφο και την οροφή. Το σκυρόδεμα γίνεται ελαφριά μεμβράνη καθώς καλύπτει την κορυφή του σπιτιού, τυλίγοντας το τρεις φορές.

  • 6 |
Τα αυτοκίνητα από το δρόμο εισέρχονται απευθείας σε ένα γκαράζ στο ισόγειο.

  • 7 |
Το «περιτύλιγμα» γύρω από τον πρώτο όροφο, εκτείνεται προς τα έξω προς την όψη του ποταμού με κάθε στροφή.

  • 8 |
Επειδή ο πελάτης παρέμεινε ανυπόμονος ότι ο κύριος χώρος θα ήταν στον πρώτο όροφο, οι αρχιτέκτονες έψαχναν έναν τρόπο να επανασυνδέσουν το σαλόνι με τους κήπους. Έτσι, το αρχιτεκτονικό περιτύλιγμα σχεδιάστηκε για να χαλαρώσει σε αυτήν την πλευρά του κτιρίου…

  • 9 |
… Η μπάντα γίνεται μια ανυψωμένη πασαρέλα που συνδέει τον πρώτο όροφο με το επίπεδο του κήπου, προτού συνεχίσει μέσα από τα δέντρα, κάτω από την απότομη όχθη προς το ποτάμι και την παραλία.

  • 10 |
Μια έκταση από γυαλί ανοίγει το πίσω μέρος του πρώτου ορόφου και ολόκληρο το ισόγειο.

  • 11 |
Το γυάλινο ισόγειο διατηρεί την πλήρη σύνδεση με τον κήπο και περιλαμβάνει ένα διπλό γκαράζ, γυμναστήριο στο σπίτι και έναν αριθμό δωματίων.

  • 12 |
Παρόλο που στην αρχή δεν ήταν πολύ σημαντικό, ο δρόμος έγινε το κύριο μοτίβο του έργου.

  • 13 |
Οι επιθυμίες του πελάτη για ένα σαλόνι πρώτου ορόφου οδήγησαν σε απίστευτη θέα που μπορείτε να απολαύσετε στην πιο κοινωνική περιοχή του σπιτιού.

  • 14 |
Λόγω των ανασταλτικών ιδεών των πελατών, οι αρχιτέκτονες εργάστηκαν για τη σύνδεση του πρώτου ορόφου με τον κήπο και έτσι ο σχεδιασμός κέρδισε πολλά περισσότερα.

  • 15 |
Τα πανοραμικά παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή απορροφούν όλα όσα έχει να προσφέρει το φυσικό σημείο ομορφιάς. Τα γυάλινα κιγκλιδώματα στο μοντέρνο μπαλκόνι αφήνουν ανεμπόδιστη τη θέα στο ποτάμι.

  • 16 |
Από κάτω στην όχθη του ποταμού, μόνο ο πρώτος όροφος του σπιτιού μπορεί να δει πάνω από τα δέντρα.

  • 17 |
Το γυάλινο ισόγειο διατηρεί το απόρρητο ανάμεσα στο πράσινο.

  • 18 |
Στην κορυφή του λόφου, το σπίτι λάμπει σαν φάρος.

  • 19 |
Το συγκρότημα απέναντι από την είσοδο του σπιτιού παρέχει κάποια προστασία από τις έντονες βροχές και τους δυνατούς ανέμους από τα δυτικά.

  • 20 |
Οι αρχιτέκτονες εξερεύνησαν την ιδέα να χωρίσουν το «περιτύλιγμα» του σπιτιού στα πλάγια για να δημιουργήσουν περισσότερες προβολές, αλλά ο πελάτης τελικά αποφάσισε ότι θα καταστρέψει την αίσθηση του απορρήτου.

  • 22 |
Οι διαχωρισμοί στην οροφή που δημιουργήθηκαν από την αρχιτεκτονική ζώνη χρησιμοποιήθηκαν για να κρύψουν σύγχρονες λωρίδες φωτισμού μέσα στο σπίτι.

  • 23 |
Ίσως εμπνευσμένο από το τελικό αποτέλεσμα αυτής της μοναδικής αρχιτεκτονικής, ο πελάτης επανεξέτασε το ιδανικό λειτουργικό εσωτερικό του. Ο τελικός σχεδιασμός είναι ένα τραγανό μονόχρωμο μινιμαλιστικό όραμα. Ένας τολμηρός μαύρος καναπές κόβει ένα σχήμα L σε ένα καθαρό λευκό μινιμαλιστικό σαλόνι, με θέα από μια κομψή μαύρη λάμπα δαπέδου.

  • 24 |
Ένας τοίχος καθρεφτών είναι εγκατεστημένος στο πλάτος του γυμναστηρίου στο σπίτι, αντανακλώντας την καταπράσινη θέα στην υπέροχη πλοκή. Ο σύνδεσμος με τους κήπους κάνει την εργασία πολύ πιο ευχάριστη εργασία.

  • 25 |
Ένας ανοιχτός και ευάερος μοντέρνος σχεδιασμός σκάλας συνδέει τα δάπεδα του σπιτιού. Ένα ψηλό γυάλινο κιγκλίδωμα κρατά συμπαγή λευκά σκαλοπάτια με απουσία ανυψωτικά για να δημιουργήσει ένα αιωρούμενο εφέ. Οι τοίχοι χωρισμάτων από σκούρο ξύλο χωρίζουν την κάτοψη.

  • 26 |
Στο μινιμαλιστικό υπνοδωμάτιο, τοποθετούνται λευκές ντουλάπες σύμφωνα με την εξωτερική λωρίδα γύρω από το σπίτι. Το αποτέλεσμα που προκύπτει είναι καθαρό και απλοποιημένο, και ησυχία υπερβάλλει το μοναδικό αρχιτεκτονικό χαρακτηριστικό.

  • 27 |
Το μοντέρνο μπάνιο είναι ξεχωριστό από το κυρίως υπνοδωμάτιο και έχει τη δική του εκπληκτική θέα στο ποτάμι.

  • 28 |
Τη νύχτα, το τεχνητό φως και η προκύπτουσα απόχρωση προσθέτει μόνο το δραματικό αποτέλεσμα της κατασκευής.

  • 29 |
Αν και στην αρχή το σπίτι φαίνεται να είναι απομονωμένο, γίνεται εμφανές ότι η όχθη του ποταμού είναι ανεπτυγμένη περιοχή…

  • 30 |
… Αλλά ανάμεσα στα δέντρα, αυτή η κατοικία είναι καλυμμένη για τέλεια γαλήνη.

  • 31 |
Κάτοψη ισογείου.

  • 32 |
Κάτοψη πρώτου ορόφου.

  • 33 |
Σχέδιο του τοπίου.

  • 34 |
Σχεδιασμός σπιτιού, συμπεριλαμβανομένης της διαδρομής προς την προβλήτα του ποταμού.

  • 35 |
Πλευρική ανύψωση, που απεικονίζει την απότομη πλαγιά του λόφου.


Συνιστώμενη ανάγνωση: Εξοχική κατοικία στη Μαγιόρκα με θέα στη θάλασσα


Δες το βίντεο: Κόλλησα ΚΟΡΟΝΟΙΟ στην Θεσσαλονίκη. Feneli (Δεκέμβριος 2021).