Σχέδιο

Ένα ιδανικό σπίτι εραστών αυτοκινήτων στο Χονγκ Κονγκ

Ένα ιδανικό σπίτι εραστών αυτοκινήτων στο Χονγκ Κονγκ

Αυτό το πολυτελές σπίτι είναι κάτι πολύ ασυνήθιστο. Δημιουργήθηκε από το Millimeter Interior Design, το σπίτι 435,0 τετραγωνικών μέτρων στο Χονγκ Κονγκ είναι το όνειρο του λάτρεις του αυτοκινήτου. Διαθέτει γκαράζ από γυάλινο κουτί που μπορεί να δει κανείς από το σαλόνι σαν το αυτοκίνητο να ήταν ένα ακόμη κομμάτι επίπλων. Παρά τον κινητικό σχεδιασμό, το υπόλοιπο μέρος είναι ελαφρύ και ήρεμο με καθαρό και καθαρό στιλ. Οι λευκοί τοίχοι και το ανοιχτόχρωμο ξύλινο δάπεδο αποτελούν βασικό στοιχείο σε αυτόν τον χώρο, με ελάχιστη παύλα χρώματος. Η συνολική εμφάνιση είναι ελκυστική και εκπληκτικά ζεστή, παρά το έντονο περιβάλλον και τις γενναιόδωρες αναλογίες δωματίων.

  • 1 |
Αντί να πηγαίνουν στην προφανή βιομηχανική-κομψή σκάλα από σκυρόδεμα, οι σχεδιαστές επέλεξαν σιδερένια σκάλα που επιτρέπουν μια λιγότερο παρεμποδισμένη θέα των πολύτιμων αυτοκινήτων των ιδιοκτητών σπιτιού στο τζάμι του. Η σκάλα συνδέεται επίσης με την εμφάνιση ενός τοίχου με γωνιακό βραχίονα, ο οποίος διαθέτει μια τεράστια τηλεόραση επίπεδης οθόνης - το μοναδικό αντικείμενο στο δωμάτιο που ανταγωνίζεται για προσοχή με την πολύτιμη κατοχή των αυτοκινητιστών. Το Lamborghini ανυψώνεται σε μια συγκεκριμένη σκηνή, ένα χαρακτηριστικό που τρέχει και στον χώρο διαβίωσης, συνδέοντας τους δύο χώρους μεταξύ τους.

  • 2 |
Ο κύριος φωτισμός σε αυτό το σαλόνι είναι όλα εσοχή στην οροφή για μινιμαλιστική εμφάνιση. Ένα μοναδικό τραπεζάκι σαλονιού μπροστά από έναν μακρύ γκρι καναπέ εμφανίζεται σαν να είναι ένα πλήθος ξεχωριστών αντικειμένων που βγαίνουν απευθείας από το πάτωμα, όπως λουλούδια από τη γη, αλλά είναι ένας συνδυασμός που ισορροπεί σε πολλά πόδια για να δώσει αυτό το αποτέλεσμα. Τα βάζα των λευκών λουλουδιών στο τραπέζι και ένα κοντινό πλίνθο προσθέτουν στην οργανική επιρροή. Ένα χαμηλό επίπεδο πλευρικό τραπέζι πλαισιώνει τον τετραθέσιο καναπέ, προβάλλοντας μια μικρή επιλογή οικογενειακών φωτογραφιών και έργων τέχνης.

  • 3 |
Το σαλόνι είναι εξαιρετικά μινιμαλιστικό ντιζάιν, αλλά το μήκος του καναπέ δείχνει ότι αυτός είναι ένας φιλικός, κοινωνικός χώρος. Ένας σωρός από μαξιλάρια διασποράς που κυμαίνονται από ένα μονοχρωματικό φάσμα μαύρου, γκρι και λευκού, καθιστούν αυτό το άνετο μέρος για να βγείτε έξω και να παρακολουθήσετε μια ταινία ή να απολαύσετε ένα παιχνίδι.

  • 4 |
Ένας τοίχος με τζάμια που τρέχει από το γυάλινο γκαράζ σε ορθή γωνία αποκαλύπτει έναν κήπο zen, ο οποίος τρέχει παράλληλα με το δρόμο προς το σπίτι.

  • 5 |
Αφού περάσετε από το μεγάλο σαλόνι, θα βρεθείτε σε ένα ευρύχωρο εστιατόριο. Το λευκό τραπέζι φαγητού κατευθύνεται απευθείας σε ένα μαύρο κεντρικό νησί. Αναρτημένα πάνω από το τραπέζι φαγητού έξι θέσεων είναι δύο μεγάλα λευκά κρεμαστά φώτα για να πλημμυρίσει την τεράστια περιοχή με άφθονο έντονο φως. Στην αντίθετη πλευρά της κουζίνας, μια τράπεζα κατά παραγγελία μονάδων αποθήκευσης κρύβει κάθε οικιακή ακαταστασία, ενώ επιτρέπει μερικές ευκαιρίες να εμφανίσει μια επιλογή από πολύτιμα αντικείμενα και μια περιορισμένη βιβλιοθήκη βιβλίων.

  • 6 |
Ένας δεύτερος χώρος κουζίνας αποκαλύπτει μια μινιμαλιστική σχεδίαση λευκών και ανοξείδωτων ντουλαπιών χωρίς λαβή. Ένα ανοξείδωτο χάλυβα backsplash γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ της λευκής βάσης και των ντουλαπιών τοίχου, ενώ οι μεταλλικές μονάδες είναι πλήρες ύψος και στεγάζουν το ψυγείο και τον καταψύκτη. Ο φωτισμός στην κουζίνα είναι οι ίδιες εσοχές στο ταβάνι που χρησιμοποιούνται στο σαλόνι, καθώς και ο φωτισμός λωρίδας LED που λειτουργεί κάτω από ολόκληρο το μήκος των επιτοπίων ντουλαπιών.

  • 7 |
Πηγαίνοντας στον επάνω όροφο, ένα γυάλινο κιγκλίδωμα επιτρέπει στο φυσικό φως να πλημμυρίσει πάνω από τα πέλματα. Μας επιτρέπει επίσης να δούμε κατευθείαν στην περιοχή του γραφείου στο σπίτι του υπνοδωματίου στην κορυφή.

  • 8 |
Η κύρια σουίτα αποτελείται από δωμάτιο-ντουλάπα, ιδιωτικό μπάνιο και ανοιχτό χώρο μελέτης με εκπληκτική θέα στην εξοχή. Το γραφείο είναι μια μεγάλη και τεράστια διάταξη σχήματος L που κόβει τα παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή. Τα διαυγή γυάλινα πόδια επιτρέπουν στο φως και την εκπληκτική θέα να απολαμβάνεται στο έπακρο, από την ανατολή έως το ηλιοβασίλεμα. Οι βαριές κουρτίνες μπορούν να τραβηχτούν όταν πέσει η νύχτα. Στην αντίθετη πλευρά, τα ντουλάπια γεμίζουν τον οριζόντιο και κάθετο χώρο. Η περικοπή του σχεδιασμού δίνει τη δυνατότητα στα ράφια της οθόνης να κρατούν περισσότερα βιβλία και φωτογραφίες. Μια μοναχική μαύρη εργονομική καρέκλα γραφείου κάθεται στη διοίκηση.

  • 9 |
Στο αντίθετο άκρο του υπνοδωματίου βρίσκεται ο ίδιος ο χώρος ύπνου. Ένα ψηλό γκρι κεφαλάρι αγκυρώνει το κρεβάτι στη θέση του. Οι χαμηλές, απλές πλευρικές μονάδες διατηρούν την εμφάνιση ακατάστατη. Μια λυχνία τοίχου με βραχίονα χρώμιο παρέχει ανάγνωση φωτός σε κάθε πλευρά του κρεβατιού.

  • 10 |
Η οθόνη ράφια κατά μήκος του κέντρου του γραφείου οικιακού γραφείου φιλοξενεί τον δικό της φωτισμό, ο οποίος δίνει αρκετή απαλή λάμψη για να προβάλει απαλά τα περιεχόμενα κάθε καλά οργανωμένου κυβικού. Μερικά φυτά που τοποθετούνται στην επιφάνεια εργασίας φέρνουν λίγο από το πράσινο μέσα από την θέα στην εξοχή πέρα ​​από το ποτήρι.

  • 11 |
Ο περίπατος στην ντουλάπα κρύβει τη συλλογή ενδυμάτων από τους ιδιοκτήτες σπιτιού πίσω από κλειστές πόρτες. Ο χώρος περιλαμβάνει επίσης ένα μπουντουάρ που έχει αξεσουάρ με ένα φωτεινό κίτρινο κεραμικό κινεζικό σκαμνί - το πρώτο και μοναδικό ποπ με έντονο χρώμα σε ολόκληρο το σπίτι. Σε κάθε πλευρά του μπουντουάρ υπάρχει μια στήλη εύχρηστων ραφιών.

  • 12 |
Η κύρια σουίτα μπάνιου διαθέτει μια διάταξη διπλού νιπτήρα, αποτελούμενη από δύο σύγχρονους νεροχύτες βάθρου με κυβικό σχέδιο. Οι λεκάνες βρίσκονται μπροστά από ένα παράθυρο, έτσι οι δύο καθρέφτες ματαιοδοξίας έχουν κρεμαστεί από την οροφή. Γυάλινες πόρτες και οθόνες και στις δύο πλευρές διαχωρίζονται με διαφάνεια από ένα ντους και ένα WC.


Συνιστώμενη ανάγνωση: Αυτοκίνητα σταθμευμένα μέσα σπίτια: Αρκετά ή αρκετά περίεργο;


Δες το βίντεο: Χονγκ Κονγκ: Οργή και δακρυγόνα (Ιανουάριος 2022).