Σχέδιο

Το πανέμορφο οικογενειακό σπίτι στη Νότια Αφρική διαθέτει μαγευτική θέα στον ωκεανό

Το πανέμορφο οικογενειακό σπίτι στη Νότια Αφρική διαθέτει μαγευτική θέα στον ωκεανό

Όσον αφορά το σχεδιασμό ενός σπιτιού που βρίσκεται κοντά σε ένα απίστευτο τοπίο, είναι πάντα μια πρόκληση να διασφαλιστεί ότι το σπίτι είναι από μόνο του όμορφο χωρίς να υποβαθμίζεται από το φυσικό του περιβάλλον. Η οικογενειακή κατοικία, που βρίσκεται στο Pezula Private Estates έξω από το Knysna στη Νότια Αφρική, δεν αναλαμβάνει μόνο αυτήν την πρόκληση, αλλά καταφέρνει θεαματικά. Αρχιτέκτονες από τους Stefan Antoni Olmesdahl Truen Architects (SAOTA), με επικεφαλής τους Greg Truen και Roxanne Kaye, εργάστηκαν για να διασφαλίσουν ότι ο χώρος θα ενσωματωθεί ομαλά στο τοπίο.

  • 1 |
Για παράδειγμα, η κεκλιμένη οροφή είναι τοποθετημένη σε τέτοιο ύψος πάνω από το κύριο καθιστικό που όταν βρίσκεστε μέσα στο σπίτι, φαίνεται να εξαφανίζεται εντελώς, «δημιουργώντας την ψευδαίσθηση ότι κάποιος κάθεται στο τοπίο και όχι σε ένα δωμάτιο που κοιτάζει έξω ένα τοπίο. "

  • 2 |

  • 3 |
Ο εκπληκτικός ιστότοπος στην ενότητα The Cove των Pezula Estates, που τελικά θα χρησιμοποιηθεί ως οικογενειακό σπίτι αλλά πρώτα ως διακοπές, έχει θέα στον ωκεανό τόσο από το νότο όσο και από τα ανατολικά.

  • 4 |
Τα παιδικά υπνοδωμάτια, ορατά σε αυτήν την εικόνα, διατηρούν πιστή την έμφαση στις προβολές και το γυαλί, αλλά διαθέτουν βαριές κουρτίνες προστασίας της ιδιωτικής ζωής, επιτρέποντάς τους να ξεφύγουν από τις δικές τους ιδιωτικές αίθουσες όποτε είναι απαραίτητο.

  • 5 |

  • 6 |

  • 7 |
Ο εσωτερικός σχεδιασμός, φυσικά, είναι υποτιμημένος, αλλά δεν πρέπει να παραβλέπεται. Η σχεδιαστική ομάδα των Mark Rielly και Tavia Pharaoh, από την Antonia Associates, χρησιμοποίησε ένα εξαιρετικά μινιμαλιστικό στυλ. Πολλά από τα κομμάτια είναι αραιά, γεγονός που τονίζει τους εντυπωσιακούς αρχιτεκτονικούς χώρους. Για έναν μοναδικό χώρο όπως αυτό, δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι πολλά από τα έπιπλα είναι κατά παραγγελία.

  • 8 |
Ο ήλιος ήταν μια μεγάλη ανησυχία κατά την εργασία σε αυτό το έργο. Μια ηλιακή εκτίμηση επέτρεψε στους αρχιτέκτονες να καθορίσουν τον καλύτερο τρόπο τοποθέτησης και κατασκευής του σπιτιού για να ελαχιστοποιήσουν την αρνητική επίδραση του άμεσου ηλιακού φωτός. Τα τελικά αποτελέσματα περιλαμβάνουν ένα αντηλιακό γυάλινο πάνελ καθώς και μια ξύλινη οθόνη σε όλη τη μεγάλη φεγγίτη.

Λάβετε δωρεάν ενημερώσεις μέσω email ή Facebook

... ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΒΟΚ

  • 9 |
Για αυτήν την οθόνη, καθώς και για το υπόλοιπο σπίτι, τα υλικά επιλέχθηκαν με μεγάλη προσοχή και όχι μόνο για την εμφάνιση και την αντοχή τους. Υλικά όπως σκυρόδεμα εκτός παραθυρόφυλλας, στέγες Rheinzink, επένδυση ξύλου και πέτρα επιλέχθηκαν ειδικά για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούν να γερνούν χαριτωμένα και να ξεθωριάζουν στο τοπίο καθώς το σπίτι στέκεται εδώ και πολλά χρόνια.

  • 10 |

  • 11 |

  • 12 |

  • 13 |

  • 14 |

  • 15 |

  • 16 |


Φωτογραφίες: SAOTA, John Devonport Micky Hoyle ευγενική προσφορά του VISI


Δες το βίντεο: Η Μεγαλύτερη Ελληνική Κατασκευή Ετών στον Βυθό της Ιαπωνίας (Δεκέμβριος 2021).