Σχέδιο

Facebooks New Menlo Park Campus που θα σχεδιαστεί από τον Frank Gehry

Facebooks New Menlo Park Campus που θα σχεδιαστεί από τον Frank Gehry

Το Facebook είναι έτοιμο να ανοίξει έδαφος σε μια τεράστια νέα πανεπιστημιούπολη στο πάρκο Menlo για τη στέγαση 2800 υπαλλήλων του έως τις αρχές του 2013. Ο σχεδιασμός για τη νέα επέκταση HQ συντάχθηκε από τον διάσημο αρχιτέκτονα Frank Gehry, ο οποίος έχει ιστορία σχεδιασμού εικονικών κτιρίων. Οι δημιουργίες Gehrys συνήθως μαγικά - Το Μουσείο Guggenheim στο Μπιλμπάο που σχεδίασε ο ίδιος προκάλεσε αξιοσημείωτη αύξηση των τουριστικών εσόδων της πόλης, καθώς οι λάτρεις της αρχιτεκτονικής από όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν για να αναρωτηθούν στο θαύμα. Οι τεχνικοί που προσλαμβάνουν αστέρες αρχιτέκτονες για να σχεδιάσουν τα γραφεία τους δεν ακούγονται από αυτές τις μέρες και είμαστε εξίσου ενθουσιασμένοι που βλέπουν τι φέρνουν αυτές οι τεράστιες επενδύσεις. Ο ενθουσιασμός των Zuckerbergs για το έργο φαίνεται από τα λόγια του:

Η ιδέα είναι να δημιουργήσουμε τον τέλειο μηχανικό χώρο: ένα τεράστιο δωμάτιο που χωρά σε χιλιάδες ανθρώπους, όλα αρκετά κοντά για να συνεργαστούν. Θα είναι το μεγαλύτερο ανοιχτό σχέδιο στον κόσμο, αλλά θα έχει επίσης πολλούς ιδιωτικούς, ήσυχους χώρους. Η οροφή του κτηρίου θα είναι ένα πάρκο που συνδυάζει την κοινότητα με ένα μακρύ μονοπάτι, ένα χωράφι και πολλά μέρη για να καθίσετε. Από έξω θα φαίνεται σαν να κοιτάς έναν λόφο στη φύση.

  • 1 |

  • 2 |

  • 3 |

  • 4 |

  • 5 |

  • 6 |

  • 7 |

  • 8 |

Λάβετε δωρεάν ενημερώσεις μέσω email ή Facebook

... ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ EBOOK ΔΩΡΕΑΝ


Ο Everett Katigbak, Διευθυντής Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού του Facebook, παρουσίασε χθες τα σχέδια επέκτασης της πανεπιστημιούπολης με μια ανάρτηση στο Facebook:

Σε κάθε βήμα του σχεδιασμού του νέου κτιρίου, ο Frank έλαβε υπόψη την κουλτούρα της μηχανικής μας. Θα είναι ένα μεγάλο κτίριο ενός δωματίου που μοιάζει κάπως με αποθήκη. Ακριβώς όπως κάνουμε τώρα, όλοι θα καθίσουν στο ύπαιθρο με γραφεία που μπορούν να ανακατευτούν γρήγορα καθώς σχηματίζονται ομάδες και διαλύονται γύρω από έργα. Θα υπάρχουν καφετέριες και πολλές μικροκουζίνες με σνακ, ώστε να μην χρειαστεί ποτέ να πεινάσετε. Και θα γεμίσουμε το κτίριο με χωριστούς χώρους με καναπέδες και πίνακες για να διευκολύνουμε την απομάκρυνση από το γραφείο σας.

Έχουμε δώσει εξίσου μεγάλη προσοχή και στο εξωτερικό. Το εξωτερικό λαμβάνει υπόψη την τοπική αρχιτεκτονική έτσι ώστε να ταιριάζει καλά με το περιβάλλον του. Φυτεύουμε έναν τόνο δέντρων στο έδαφος και πολλά άλλα στον κήπο του τελευταίου ορόφου που εκτείνεται σε ολόκληρο το κτίριο. Η ακατέργαστη, ημιτελής εμφάνιση των κτιρίων μας σημαίνει ότι μπορούμε να τα κατασκευάσουμε γρήγορα και με μεγάλη έμφαση στο να είμαστε φιλικοί προς το περιβάλλον. Φυσικά, θα διατηρήσουμε την τρέχουσα πανεπιστημιούπολη μας και θα χρησιμοποιήσουμε μια υπόγεια σήραγγα για τη σύνδεση των δύο.

Ευγενική προσφορά εικόνας: Facebook Frank Gehry

Σχετίζεται με:
Η σημερινή έδρα του Facebook
Η νέα προτεινόμενη έδρα της Apple


Δες το βίντεο: WELCOME TO FACEBOOK HQ!! (Οκτώβριος 2021).